REFERENSER

Lars Birkeland, fd Kronans Apotek

Vi var meget fornøyd med samarbeidet med Catarina Enholm. Sammen skapte vi en ”WOW” effekt i kundemøtet som ledet til betydelig omsetningsøkning i de mest lønnsomme produktgruppene. Catarina jobbet mye inn mot våre ledere for å få de trygge på seg selv og hvordan agere for å få frem den indre drivkraft i sine medarbeidere. Med økt indre driv blir man mer selvgående, tar et større ansvar og driver fremover med en tydeligere proaktiv holdning. Målet var å leve i ”WOW” hver dag og i hvert kundemøte – på en måte som å være på scenen hele tiden for å skape fantastiske kundeopplevelser. Å gå i dialog med kundene om deres mange behov krever selvsikkerhet, og selvsikkerheten blomstrer når man kjenner seg trygg.
Catarina Enholm fikk våre medarbeidere til å blomstre som igjen ledet til flere fornøyde kunder som handlet mer.

 

 

David Kvart, Spoon
Catarina är verkligen i världsklass när det kommer till att utveckla ledare, styrelser och ledningsgrupper, med överlägset störst och längst erfarenhet av de svenska coacher jag stött på. Hon är enormt empatisk, medryckande, och hon hade en förmåga att få vår ledningsgrupp att utvecklas enormt, och vi utvecklas fortfarande med de verktyg som vi fick med oss. Jag har sällan träffat någon som har så bred och professionell bas att utgå ifrån i sitt arbete som coach.

 

 

Margareta Ozolins, Head of FM, AstraZeneca
Jag har framför allt anlitat Progression som coach åt mina underställda chefer, och det är ett tryggt köp. Jag har samarbetat med Catarina Enholm i snart tio år, och jag vet att hon åstadkommer snabba resultat. Hon är rak, effektiv och sätter igång förändringsprocesser utan någon inledande spilltid. Men hon är också jordnära, äkta med respekt för andra människor, och det är viktigt när man arbetar med så känsliga frågor. Hon är otroligt professionell, och ingen behöver vara rädd för att bli utlämnad i processen.

 

 

Ann Grönqvist, hotelldirektör, Mornington Hotel
I samband med att jag bytte till en ny tjänst kontaktade jag Progression och sedan januari 2008 har Catarina Enholm fungerat som min personliga coach.

Hon har framförallt hjälpt mig i kontakten med mina medarbetare. Jag har fått en större förståelse för hur andra tänker, men jag har också lärt mig att lyfta blicken och balansera olika medarbetares behov mot annat som fyller arbetsdagen. Det är som ett vaccin mot utbrändhet.

 

 

Per Skoglund, Head of Telecom, AstraZeneca
Progressions konsult Catarina Enholm fungerar som min personliga coach sedan ungefär ett halvår tillbaka. Det handlar framförallt om mellanmänskliga relationer i teori och praktik. Hur beter sig olika människor i olika situationer? Och hur påverkar min personlighet och den roll jag har min omgivning?

Catarina har visat mig hur enkla lösningarna kan vara när man får rätt ingång i problemen. Hon har gett mig verktygen jag behöver för att hantera knepiga situationer och hennes erfarenhet från arbete med ledningsgrupper på hög nivå har gjort att jag inte tvekat att använda dem.

Hon har också en unik förmåga att lyssna och ställa rätt frågor som gör att hennes coachning verkligen träffar rätt.

 

 

Krister Karlsson, VD Lenze Transmissioner
Vi har samarbetat med Progression sedan början av 2007, när vi bestämde oss för att få en mer kundorienterad inriktning på företaget. Progressions konsult Catarina Enholm har föreläst och handlett oss i det coachande ledarskapet, samt hållit i säljutbildningar för hela personalen.

Förändringen kom snabbt, redan efter de första dagarna med Catarina började alla reflektera över sig själva och sin roll i det större sammanhanget. Vi är alla helt överraskade över hur lätt det är att få ett kundbesök om man har rätt attityd.

Men det bästa är kanske ändå att hon hjälpt oss omvärdera gamla sanningar. Det är lätt att få förtroende för hennes kunnande, hon är prestigelös och dessutom en mycket god pedagog. Hon gör det så enkelt.